Vitaminat që mbrojnë të moshuarit

Janë katër vitamina, B, C, D dhe E, bashkë me acidet yndyrore dhe omega-3 ato që ruajnë më së miri funksionimin mendor gjatë pleqërisë.

Siç informon agjencia e lajmeve NOA.al, ky është zbulimi i bërë në revistën “Neurology”.

Studiuesit bënë matjen e nivelit të këtyre ushqyesve në gjak, si dhe kontrolluan moshën, seksin si dhe presionin e gjakut mes 104 burrave dhe grave me një moshë mesatare 87 vjeç.

Personat që kishin përqindje më të lartë të këtyre vitaminave, demonstruan kapacitete më të mëdha dhe freskëta kujtese.