Vaj i arrës së kokosit – ‘vaji që bën mrekulli’

Vaj i arrës së kokosit – 'vaji që bën mrekulli'Vaji i arrës së kokosit ka vlera të shumta për shëndetin e njeriut si në profilaksi, ashtu edhe në kurimin e mjaft sëmundjeve, veçanërisht për lëkurën. Tashmë nga mjekësia moderne ajo konsiderohet si “vaji që bën mrekullitë”.

Vaji i arrës së kokosit është një antioksidant i fuqishëm, duke mbrojtur organizmin nga radikalet e lira, të cilat shkaktojnë plakje dhe degradim të organizmit në përgjithësi.

Vlerat terapeutike:

1.Redukton peshën trupore dhe shkrin yndyrat;

2.Përmirëson metabolizmin;

3.Forcon sistemin imunitar;

4.Vret Viruset që shkaktojne grip, herpes, hepatit C, SARS, SIDA, fruth, etj;

5.Vret mikrobet që shkaktojne ulcera, acarime fyti, acarime në rrugët urinare, sëmundje të mishrave të dhëmbëve dhe kavitete, pneumoni, gonorre, etj;

6.Parandalon diabetin nëpërmjet stabilizimit të sheqerit në gjak, përmirësimit të sekretimit të insulinës dhe funksionimit të glukozës;

7.Parandalon osteoporozën. Vaji i arrës së kokosit përmirëson përvetësimin e kalciumit dhe magnezit, të cilat janë minerale mjaft të rëndësishme për dhëmbë dhe kocka më të forta. Për këtë arsye, vaji i kokosit është shumë i dobishëm për gratë që vuajnë nga osteoporoza pas moshës së mesme;

8.Parandalon kolitin dhe ulcerën e stomakut;

9.Qetëson acarimet dhe lehtëson dhimbjet e hemorroideve;

10.Parandalon tumoret e gjirit, kolonës dhe tumoret e tjera;

11.Redukton kolesterolin dhe ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës;

12.Jep energji të shtuar dhe e mbron trupin nga lodhja dhe këputja. E mban organizmin gjithmonë të tonifikuar dhe ruan e shton masën muskulore;

13.Mbron veshkat dhe fshikëzën e urinës nga sëmundjet si dhe shkrin gurët në veshka;

14.Mbron dhe fuqizon aktivitetin e mëlçisë. Vaji i arrës së kokosit redukton ngarkesën e punës së mëlçisë dhe gjithashtu parandalon akumulimin e yndyrnave;

15.Çliron stresin dhe çlodh trurin;

16.Kuron epistaksin (gjakrrjedhjen nga hundët);

17.Kuron çrregullimet menstruale;

18.Kuron migrenën;

19.Lufton astmën tek fëmijët;

20.Përmirëson laktacionin tek nënat me fëmijë në gji;

21.Lufton autizmin;

22.Përmirëson qarkullimin e gjakut;

23.Kuron refluksin ezofageal;

24.Kuron artritet dhe sëmundjet reumatizmale;

25.Vaji i arrës së kokosit nuk ka asnjë efekt anësor./femina.al/