Ushqimi që shkrin kilogramët dhe mbron shëndetin e përgjithshëm

Ushqimi i famshëm, i cili është shumë i dobishëm është fistiku. Përveç reduktimit të nivelit të kolesterolit, ky fryt arror është një burim i shkëlqyer i fibrave, proteinave, dhe përmban një shumëllojshmëri të vitaminave dhe mineraleve.

Në të njëjtën kohë, shërben edhe si një antioksidant.

Duke pasur parasysh se fistikët janë të pasur me kalcium dhe hekur, janë të mirë për shëndetin e eshtrave dhe të dhëmbëve, dhe poashtu ndihmojnë për të luftuar aneminë e shkaktuar nga mungesa e hekurit.

StictyBanner mes postimeve mobil
Përndryshe, ekspertët kanë gjetur se fistikë zvogëlojnë ndjenjën e urisë për shkak se kontrollojnë hormonet që stimulojnë urinë, kështu që në këtë mënyrë mund të përmirësojnë kontrollin afatgjatë të nivelit të sheqerit në gjak.

Përveç të gjitha të mirave, ky ushqim i mrekullueshëm ulë kolesterolin e keq (LDL) dhe rritë kolesterolin e mirë (HDL) dhe kështu e mbronë zemrën.