Ushqimet qe rritin epshin

Disa ushqime siç janë guacat e detit, çokollatat dhe specat djegës, me shekuj janë njohur si afrodiziakë, por edhe disa ushqime të tjera si shpargu, bananet, dredhëzat, e rritin epshin seksual.

Ushqimet dhe preparatet të cilat nxisin libidon duket të jenë të ngjashëm me placebon (bar që nuk ka efekt), dhe njerëzit vetë e nxisin epshin e tyre.

Më e rëndësishme është ajo që njeriu ka në tru se ajo që ka në bark, mirëpo nëse mendoni se ushqimet e veçanta kanë ndikim te ju, duhet t’i përdorni.

Sipas studimeve, mosfunksionimi seksual ndonjëherë është pasojë e sëmundjeve vaskulare. Kështu duke marrë ushqime të shëndetshme do t’i mbani enët e gjakut të shëndosha dhe si rrjedhim epshi seksual do të jetë më i mirë.