Uji ngadalësonë plakjen e lëkurës

Uji ngadalësonë plakjen e lëkurësNjë studim i ri ka treguar se uji rrit qarkullimin e gjakut në lëkurë. Përveç ujit përmenden edhe vitamina C dhe estrogjeni si faktorë të cilët pengojnë tharjen e lëkurës dhe ngadalësojnë plakjen e saj. Megjithatë ende nuk ekzistojnë fakte shkencore për ndikimin e këtyre dy të fundit.

Konsumimi adekuat i ujit është shum i rëndësishëm për shëndetin e përgjithshëm, ndërsa studimet e reja tregojnë pozitivitetin e ujit në ngadalësimin e paraqitjes së rrudhave.

Dihet se për shkak të dehidrimit, në lëkurë përforcohet paraqitja e rrudhave, ndërsa me konsumimin adekuat të ujit pengohet dehidrimi dhe në këtë mënyrë ngadalësohet shfaqja e rrudhave.

Lëkura mund të mrbohet nga rrudhat edhe duke përdorur faktorë mbrojtës gjatë daljes në diell, me mospirje të duhanit dhe me ushqim të shëndetshëm.