Thartira e lartë e organizmit tregon për kancer

Thartira e lartë e organizmit tregon për kancerShkaktari kryesor i kancerit është zbuluar para vitin 1923, ndërsa zbuluesi në vitin 1931 e ka pranuar çmimin Nobel për mjekësi.

Në vitin 1931, shkencëtari gjerman Otto Heinrich Warburg (1883 – 1970) ka pranuar çmimin Nobel për zbulim të shkaktarit themelor të kancerit. Warburg ka zbuluar se kanceri është rezultat i mënyrës antifiziologjike të të jetuarit. Nëse keni thartirë të lartë, automatikisht do t’ju mungojë oksigjeni në organizëm; nëse ju mundon oksigjeni, do të keni organizëm të thartuar.

Mjedisi i thartë është mjedis pa oksigjen. “Nëse ia hiqni qelizës së shëndetshme 35 për qind të oksigjenit, mund ta shndërroni në qelizë kanceri për vetëm dy ditë”, ka pohuar Warberg. Për ta parandaluar sëmundjen jua sjellim listën me ushqime që e thartojnë organizmin, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Ushqimet që e thartojnë organizmin

-Sheqeri i rafinuar;

-Të gjitha llojet e mishit;

-Produktet me origjinë nga kafshët – qumështi, djathi, jogurti etj.

-Kripa e rafinuar;

-Mielli i rafinuar dhe të gjitha derivatet e tij;

-Buka;

-Margarina;

-Kafeina;

-Alkooli;

-Duhani;

-Ushqimi i përpunuar dhe konservuar;

-Ilaçet.

Ushqimet që lokalizojnë dhe ndihmojnë organizmin

-Të gjitha perimet e papërpunuara;

-Pemët;

-Bajamet;

-Drithërat integrale;

-Mjalti;

-Uji. Është i rëndësishëm për prodhim të oksigjenit.