Të mirat e konsumimit të ananasit

Të mirat e konsumimit të ananasitAnanasi është frut i shijshëm tropikal i cili mund të konsumohet i freskët, i gatuar, si lëng, apo të ruhet.

Përveç të qenit një përbërës popullor për një grup të gjerë të kuzhinave në botë, gjethet e ananasit janë përdorur për të prodhuar fibra tekstili në Filipine, që zakonisht përdoret si material për veshjet tradicionale, transmeton Klan Kosova.

Këto fibra janë përdorur edhe si një komponent për tapeta dhe orendi të tjera.

Përveç këtyre përfitimeve, ananasi është shumë i mirë edhe për shëndetin e njeriut derisa më poshtë mund të gjeni disa nga të mirat e tij.

Ananasi mban lëkurën tuaj rinore dhe në formë shumë të mirë

Forcon thonjtë dhe parandalon humbjen e flokëve

Ndihmon për parandalimin dhe lehtësimin e kollës, të ftohurës dhe problemet me sinus

Ndihmon në problemet me tretje

Ndihmon në shëndetin oral