Te forcojme thonjte, ushqimi per ti pasur te bukur dhe te forte

Per te pasur thonj te forte dhe te shendetshem eshte e rendesishme te keni nje ushqim te ekuilibruar, te pasur me fruta dhe perime por dhe me proteina dhe acide yndyrore sic jane Omega 3.

Ja se cfare nuk mund te mungoje ne dieten tuaj per te forcuar thonjte. Vitaminat jane te rendesishme per bukurine e thonjve. Ne vecanti duhet te konsumoni vitamina A, Vitamina C, Vitamina E dhe Vitamina B12. Edhe kriprat minerale duhet ti shtohen dietes tuaj.

Kalciiumi eshte i rendesishem per te evituar njollat e bardha qe dalin ne thonj, mungesa e hekurit, mund te beje qe thonjte tuaj te rriten ngadale dhe te dobet. Squfuri i ndihmone thonjte te jene te forte ashtu sikurse dhe zinku.

Per shendetin e thonjve eshte e rendesishme edhe marrja e proteinave me ate te dietes ushqimore, kjo vlen per bukurine e thonjve./ikub/