Tatuazhet shkaktojnë kancer

Tatuazhet rrezikojnë jetën tuaj nga sëmundja e kancerit!

Kështu rezulton një studim i ri, në të cilin thuhet se kimikatet në bojë tatuazhi udhëtojnë në gjak dhe grumbullohen në nyjet limfatike, të cilat mund të shkaktojnë që ata të bëhen të fryrë dhe prandaj pengojnë aftësinë e tyre për të luftuar infeksionet.

Në këtë studim britanik i cili llogarite të jetë i pari i llojit të vet, shpjegon se dioksid titaniumi kimik, i cili i shtohet bojës së tatuazhit për të krijuar ngjyra të caktuara, madje edhe linjat limfatike të ngjyrave, ka qenë më parë i lidhur me kancerin, kruajtjen dhe shërimin vonshëm.

Autori studimor Hiram Castillo nga Instituti Europian i Rrezatimit të Synchrotron në Francë, tha:

“Kur dikush dëshiron të marrë një tatuazh, ata shpesh janë shumë të kujdesshëm në zgjedhjen e një salloni ku përdorin hala sterile që nuk janë përdorur më parë’’.

“Askush nuk kontrollon përbërjen kimike të ngjyrave, por studimi ynë tregon se ndoshta ata duhet,”  përfundon ai. /klankosova