Tag: mbipesha

Mbipesha mund të parandalohet!

Në kohën tonë, problemi i mbipeshës po merr karakter epidemik. Shkaqet e dhjamosjes janë të shumta, por vendin e parë e zë ngrënia e tepërt. Lind kësisoj një problem tjetër për shkencën: …

5 mite për mbipeshën

Në serinë e saj “5 mite për…”, gazeta Washington Post merrej sot me problemin e mbipeshës, i cili është bërë shqetësues për popullsinë urbane kudo në botë. Po i rendisim më poshtë 5 mitet, …

Çfarë trashëgojmë nga nëna?

Migrena Lidhja gjenetike: 70 deri 80% janë gjasat se do ta trashëgoni nga e ëma. Çka e përcjellë? Gjeni i dëmtuar tresk, i cili mundet ta shkaktojë migrenën. Nëse ky gjen nuk funksionon si …

Mbipesha dhe osteoporoza

Mjekët vazhdimisht kanë menduar se mbipesha trupore pengon dobësimin e kockave ose osteoporosën, por kjo ide tashmë sfidohet nga një studim i paraqitur në shoqatën radiologjike të Amerikës …

Si te kurojme mbipeshen

Sot lufta kundër kileve të tepërta nuk është vetëm një problem individual, ai tashmë është kthyer në problem social dhe qeveritar. Shkencëtarët u bëjnë thirrje, në mënyrë të veçantë …