Tag: Hipertensioni

CMV shkaktar i hipertensionit

Një virus i zakonshëm mund të jetë shkaktar i shtypjes së lartë të gjakut, pohojnë mjekët kinezë. Një ekip nga Qendra për kardiologji në spitalin Chaoyang në Pekin kanë gjetur lidhshmëri …

Hipertensioni i mushkërive

Mushkëritë tuaja janë organi për të cilin kujdeseni shumë pak, ndërsa kjo nuk duhet të jetë kështu. Krahas kësaj, nëse puna e tyre nuk është e rregullt, nuk do të funksionojë mirë as pjesa …

Me birrë kundër mbipeshës

Konsumimi i një gote birrë në ditë mund të mundësojë zvogëlimin e rrezikshmërisë nga tensioni i lartë i gjakut dhe diabetit, treguan rezultatet e një hulumtimi të botuar në gazetën …

Gjendet gjeni i hipertensionit

Hipertensioni godet një miliardë e gjysmë persona në botë. Shumë prej tyre u duhet të pinë ilaçe për gjithë jetën. Por, një studim italian ka zbuluar se gjetja e gjenit përgjegjës mund të …