Tag: Dhembja qafës

Dhembja dhe mpirja e qafës

Shtylla e kurrizit është e përbërë nga 24 kocka të quajtura unaza, të radhitura njëra mbi tjetrën. 7 unazat e para të shtyllës ndodhen në qafë dhe njihen me emrin unaza cervikale. Ato janë …