Tag: depresioni

Çfarë trashëgojmë nga nëna?

Migrena Lidhja gjenetike: 70 deri 80% janë gjasat se do ta trashëgoni nga e ëma. Çka e përcjellë? Gjeni i dëmtuar tresk, i cili mundet ta shkaktojë migrenën. Nëse ky gjen nuk funksionon si …

Sëmundjet e vjeshtës

Stina e re sapo ka nisur, por fatkeqësisht shumë prej nesh nuk janë të gatshëm për ta pritur buzagaz. Shumë ndihen të lodhur, të tjerë në depresion e disa të tjerë akoma sëmuren në mënyrë të …

Si të luftohet depresioni

Disa këshilla për t’i thënë lamtumirë asaj velloje trishtimi dhe apatie që helmon jetën. Simptomat, efektet mbi jetën e përditshme dhe fytyrat e ndryshme të këtij fenomeni. Si të …

Psikoterapia në disa sëmundje

Psikoterapia, në disa sëmundje, është më shumë efikase se ilaçet, por ndonjëherë janë të domosdoshme edhe ilaçet dhe terapitë e tjera ndihmëse. Ja si mund ta çlirojmë mendjen nga fiksimet, …