Studim: Asnjëherë mos goditni fëmijët, ja pse

Studim: Asnjëherë mos goditni fëmijët, ja pseRrahja e fëmijëve është një ide e keqe, pasi që është keq për shëndetin mendor të fëmijëve dhe nuk kryen punë.

Fëmijët e abuzuar prihen t’i kopjojnë sjelljet e prindërve, të sillen keq dhe nuk iu binden prindërve, transmeton Telegrafi.

Veç kësaj, fëmijët e abuzuar besohet se kanë sjellje anti-shoqërore, nivel të lartë të agresivitetit dhe përjetojnë probleme shëndetësore mendore.

Hulumtuesit e Universitetit të Teksasit në Austin kanë analizuar 50 vite hulumtime të rrahjes së fëmijëve, që i ka përfshirë mbi 160,000 fëmijë.

Andrew Grogan-Taylor nga Universiteti i Michigan ka thënë: “Rrahja e bën të kundërtën e asaj çfarë duan të arrijnë prindërit.”