Si t`i mbrojmë fëmijët nga qëndrimi i tepërt në kompjuter

Si t`i mbrojmë fëmijët nga qëndrimi i tepërt në kompjuterQë t`i mbrojmë fëmijët nga qëndrimi i gjatë dhe i pa nevojshëm në kompjuter, shfletimi i ueb faqeve të cilat nuk janë në interes për fëmijët e gjëra të ndryshme dhe duhet t’i vëmë kufizime.

Me ndihmën e family safety ne mund t’i kufizojmë shumë gjëra në një user në kompjuterin tonë si:

Kohën e qëndrimit në kompjuter
Bllokimin e ueb faqeve të ndryshme
Bllokimin e programeve ( lojërave ) të cilave i kemi të instaluara në kompjuterin tonë e gjëra të tilla

Për t’i realizuar këto që i përmendëm më lart atëherë ne së pari duhet të krijojmë një user të ri në kompjuterin tonë, pra ky user të përdoret nga fëmijët dhe pastaj të duhet të kufizoni opsionet për këtë user, pastaj të rregullojmë kohën se kur mund të përdoret ky user dhe sa kohë mund të përdoret dhe në fund të caktojmë se cilat lojëra mund të luajmë në Windows Store po ashtu edhe lojërat të cilat i kemi të instaluar në kompjuterin tonë.