Si ti eleminojm shenjat nga acnet ?

Eshte nje “semundje” e lekures, qe ne gjuhen e perditshme quhen “pucra” ose “forunkola”, te karakterizuara nga nje proces inflemativ te folikulit proliferativ te gjendres dhjamore.

Pjeset qe godasin me shume jane fytyra, shpatullat etj. Sipas te tipit te shenjes qe lene acnet dhe vizites tek specialisti, mund te vendosni per llojin e trajtimit per te permiresuar shenjat ne fytytre jane te shumta dhe ndryshojne ne baze te lehtesise se situates.

1- Peeling: stimulon lekuren per tu gjeneruar dhe e ben me te shkelqyeshme dhe kompakte, si dhe me te disponueshme ndaj trajtimeve qe perdorni gjate dites. Per shenjat e pigmentuara, te kuqe apo te kafta te cilat mbeten ne fytyre, mund te perdorni kremra zbardhues te cilet permbajne acid glikolik, retinol ose perberes te ngjashem. Efikasiteti i ketyre kremrave varet nga shume faktore, nga tipi i lekures qe ju keni, koha e ekspozimit etj.

2- Trajtimi me lazer: mund te zgjidh probleme te ndryshme te shenjave nga acnet. Me pak i demshem eshte lazeri i fraksionuar, i cili ne vend te eleminoje shtresen siperfaqesore, krijon stimulim termik, sic quhet Micro Termal Zones, nen shtresen siperfaqesore, Edhe ky lloj trajtimi behet nga njerez profesionist.

3- Biostimuluesit: jane injeksione me substanca hidratuese dhe stimuluese, te zgjedhura ne baze te nevojave te cilat na lejon te kemi fytyren te bute, te ushqyer, elastike dhe te shendetshme duke permiresuar keshtu pamjen e fytyres.