Si të kujdeseni për flokët gjatë verës

Si të kujdeseni për flokët gjatë verësVera mund të jetë e ashpër me flokët. Gjatë kësaj stine mund të shfaqen probleme si: djegiet nga dielli, irritimet,infeksione të ndryshme, pickime insektesh etj.

Jo vetëm lëkura por dhe flokët dëmtohen nga i nxehti përvëlues, ndaj nuk duhet të harroni të kujdeseni dhe për to.

Gërshëra është mikeshë e flokëve. Pritini flokët çdo dy muaj Përdorni balsam çdo herë që lani kokën. Nëse i lani flokët çdo ditë mos përdorni gjithmonë shampo. Qëllimi i shampos është të pastrojë papastërtitë e flokut, por përdorimi i shpeshtë e dëmton flokun deri në atë pikë sa than lëkurën dhe vajrat esenciale natyrore që mbajnë flokët të buta e të shëndetshme.

Aplikoni një maskë javore. Sigurohuni që këllëfi i jastëkut të jetë prej pambuku Asnjëherë mos i mbështillni flokët me peshqir dhe ta mbani për orë të tëra Shplarjen e fundit bëjeni gjithmonë me ujë të ftohtë.