Si të eleminojmë shpejt aknet

Si të eleminojmë shpejt aknetPuçrrat janë një shqetësim për shumë persona dhe shpesh janë individët që përpiqen të eleminojnë praninë e tyre në fytyrë. Ekzistojnë mënyra të ndryshme si;

Filloni me acid salicilik
Trajtimet e zakonshme të akneve nuk funksionojnë me aknet cistike të cilat ndodhen nën sipërfaqen e lëkurës suaj. Në vend të tyre eksfoliojeni lëkurën me një larës me acid salicilik për të eleminuar yndyrën e tepërt dhe për të lënë një rrugë të pastër për produktet e tjera. Nëse keni lëkurë të thatë, përdorni një larës të zakonshëm dhe larësin më acid salicilik vetëm në pikat problematike.

Mposhtni enjtje
Temperaturat e ulta ndihmojnë në ngushtimin e enëve të gjakut ështu që mbështillni një kub akulli me një pecetë dhe vendoseni sipër të enjturës për ta qetësuar atë.

Eleminoni bakteret
Peroksidi i benzolit shkatërron bakteret që shkaktojnë akne dhe që kanë ngecur në folikula dhe shkaktojnë inflamacion. Për të parandaluar irritimin, vendosni një krem hidratues fillimisht dhe vijoni me aplikimin e nëj shtrese fare të hollë kremi me peroksid benzoli me përqindje fare të ulët. Nëse ndjeni djegie, shpëlajeni menjëherë.

Eleminoni skuqjet
Kremrat pa recetë me hidrokortizon përmbajnë steroide që mund të ndihmojnë në tkurrjen e akneve dhe qetësimin e skuqjeve, shkruan Anabel. Sa më gjatë ta lini, aq më efektiv do të jetë. Vetëm prisni fillimisht që të jetë tharë peroksidi i benzolit.