Si t’ia bëjnë që të flemë më mirë!

Në vendet e industrializuara një person në tre, në moshë madhore vuan nga shqetësëimet të lidhura me ritmet kardiake. Një c’ekulibër delikat i cili lidhet edhe me mënyrën e fjetjes tek të rriturit.

Specialistët rekomandojnë se rregulli i artë është që zgjimi i mëngjesit duhet repektuar gjithmonë edhe nëse nata ka qenë e tmerrshme.

Mjekët thonë se nga vitet 80 e në vijim, njerëzit në të gjtihë globin e kanë shkatërruar gjumin e natës, duke i marrë një mesatare prej 1 ore e gjysëm. Më shumë se një sasi, gjumi është frut i një ekulibri shumë delikat të organizmit.

Për mjekët ekziston një rregull i artë: “kurrë mos prishni gjumin e mëngjesit, pasi ai nuk zëvendësoet me atë të orëve gjatë ditës, ose sic e quajmë gjumi i drekës, pasi pas orës 8:00 të mëngjesit gjumi nuk është një pushim sipas mjekëve, por një shqetësim fiziologjik it rupit të njerit.

Ndërkohë për personat që rrinë zgjuar deri në orët e vona të mbrëmjes mjekët rekomandojnë që të rrinë zgjuar deri në orët e drekës dhe vetëm pastaj të flihet gjumë.