Shtate truke per te parandaluar vrasesit e buzeqeshjes

Gurezat jane armiku kryesor i cdo buzeqeshjeje te bukur, i shendetit te gojes dhe dhembeve.

Ne 80 % te rasteve gurezat formohen nga ngurtesimi i kalciumit dhe kjo shpesh eshte pasoje e nje trashegimie familjare, por nuk jane te pakta rastet kur ato krijohen nga gabimet ne dietat ushqimore.

Stomatologet dhe dietologet na sygjerojne 7 truke per te parandaluar krijimin e gurezave.

1. Konsumoni sa me shume fruta dhe perime.
2. Tregoni kujdes ndaj kurave qe aplikohen per kurimine kockave. Ne te shumten e rasteve ato favorizojne krijimin e gurezave.
3. Konsumoni vazhdimisht qumesht dhe nenproduktet e tij.
4. Reduktoni perdorimin e sheqerit te rafinuar, embelsirave dhe kriprave te teperta.
5. Reduktoni bishtajoret dhe proteinat vegjetale.
6. Mesohuni te pini rreth dy litra oligominerale ne dite.
7. Perdorni sa me pak mish te kuq.