Shkencëtarët zbulojnë gjakun industrial

Në dy vitet e ardhshme, shkencëtarët kanë si qëllim të testojnë gjakun e krijuar në laboratorë nga qelizat e palcës së njeriut. Nëse eksperimenti është i suksesshëm, gjaku artificial do të mund të përdoret gjërësisht në transfuzione të ndryshme.

Profesorë nga Universiteti i Bristol dhe ai i Edinburgh do të krijojnë gjakun universal- grupin 0 me Rh negative, pasi i përshtatet 98% të njerëzve.

Gjaku artificical, ndryshe nga gjaku që jepet nga donatorët, gjithmonë do të jetë i pastër, pa infeksione.

Prodhimi industrial i gjakut do të ndihmojë në shpëtimin e mijëra jetëvë. Shkenctarët mendojë se kjo do të ndodhë në dekadën tjetër.