Seksi, per shkencen meshkujt dhe femrat jane njelloj

Bie poshte miti se mashkulli eshte me i prirur te mendoj rreth seksit dhe me shume deshirues per t’ju qasur partnerit. Meshkujt dhe femrat nuk jane ndryshe, madje edhe seksualisht.

Te pakten sipas perfundimit te nje seri hulumtimesh te kryera nga disa universitete amerikane.

I fundit eshte zhvilluar nga universiteti i Micigan-it, publikaur nga Current Directions in Psychological Science ku Terry Conley dhe koleget kane rishikuar te dhenat e mbledhura gjate disa viteve te studimit mbi kete teme.

Femrat dhe meshkujt e mendojne ne te njejten menyre dhe ajo qe besohet zakonisht eshte vetem rezultat i paragjykimeve te pabaza, shpesh larg nga realiteti.

Analiza e Conley dhe e kolegeve ka rrezuar edhe mitin e orgazmes problematike femerore, duke treguar nje studim te publikuar ne librin “Families as They Really Are”, i kryer tek 12.925 persona, ku jane pyetur te flasin per jeten e tyre nen carcafe, nga pergjigjet, sondazhi tregoi se ne marredheniet e qendrueshme garte ne 79 per qind te rasteve e arrijne kenaqesine po aq shume sa mashkulli.

Barzaia eshte konfirmuar edhe nga nje studim ne Ohio State University ne Mansfield.

Meshkujt nuk mendojne per seksin cdo shtate sekonda, kjo eshte nje legjende urbane.

Studentet e universitetit, shkruajne shkencetaret, fantazojne per marredheniet seksuale vetem 18 here ne dite, ne krahasim me 10 here per femrat. Dhe ata e mendojne me te njejten frekuence te ushqimit dhe gjumit.

Pra sipas shkencetareve, duken se jane me te shendetshem sesa maniak ndaj seksit.

Meshkujt, shpjegon psikologia seksologe Francesca Romana Tiberi, kane me shume gjasa te mendojne per seksin sepse ne seksin mashkullor kjo nuk eshte e lidhur me ndonje moral.

Per meshkujt eshte e mundur qe te kene mendime seksuale pa perjetuar ndjenje te fajit. Tek femrat kjo liri akoma nuk ekziston.