Sasia e ulët e vitaminës D nuk rrit rrezikun për astma dhe alergjitë

Një studim paraprak tregoi se sasia e ulët e vitaminës D rrit rrezikun për astma, dermatisi dhe alergji tjera.Mirëpo, studimet e reja tregojnë e kjo nuk është e vërtetë.

Një studim i ri i kryer nga një universitet mjekësor në Kanada thotë se sasia e ulët e marrjes së vitaminës D nuk është e lidhur me alergjitë e lartpërmendura.

Vitamina D është shumë e nevojshme për organizmin e njeriut mirëpo lidhshmëria e saj me këto alergji nuk është reale.