Sapuni i fëmijëve për vena të zgjeruara

sapuniPër këtë mjet efikas ju nevojiten vetëm dy përbërës: një sapun i fëmijëve dhe një gotë qumësht delesh.Nga venat e zgjeruara më shumë vuajnë vetëm personat e moshës madhore, transmeton Telegrafi.

Për shkak të qëndrimit të tepërt ulur në punë dhe në shtëpi, ënjtja dhe zgjerimi i venave janë dukuri e shpeshtë edhe te të rinjtë.

Mungesa e aktiviteteve fizike dhe mbipesha janë armiku kryesor i venave. Fatmirësisht, ilaçet e mjekësisë popullore mund të ndihmojnë shumë.

Për këtë ju nevojiten vetëm dy përbërës: një sapun i fëmijëve dhe një gotë qumësht delesh.

Grijeni sapunin dhe qiteni në një gotë qumësht dhe lëreni të qëndrojë derisa këta përbërës të bashkohen dhe pastaj përzierjen fërkojeni në vendet problematike 3 herë në ditë.

Mund të përdorni edhe fashë, një sasi të madhe vendoseni në vena dhe mbajeni së paku 10 minuta.

Procedurën përsëriteni tri herë në ditë.

Pas çdo përdorimi, përzierjen ruajeni në frigorifer.