Sallata e gjelbër dhe majdanozi kundër zbokthit

Nëse dëshironi të luftoni kundër seboresë (formimit të zbokthit) së bashku me prodhimin e tepërt të yndyrës, atëherë përgatitni këtë përbërje:

Në 150 ml ujë të vluar qitni një grusht majdanoz dhe 10 fleta të sallatës së gjelbër, leni të vlojë 15 min. Kur të ftohet, përdoreni këtë losion pas larjes menjëherë, ende derisa flokët janë të lagëta.

Leni të veprojë 15 minuta, e pastaj mirë e lani kokën.