Sa herë në ditë duhet t’i lani dhëmbët?

Sa herë në ditë duhet t’i lani dhëmbët?Gjithqysh duhet t’i lani dhëmbët dy herë në ditë, pra në mëngjes dhe në mbrëmje.

Dhe nëse dhëmbët i lani edhe pas drekës, atëherë ju bëni një kujdes të veçantë për dhëmbët, transmeton “Zëri”.

Po ashtu është e mirë të shfrytëzoni edhe perin për dhëmbë pasi që ekzistojnë vende të fshehta ndërmjet dhëmbëve në të cilat brusha thjesht nuk mund të futet.

Mirë është ta shpërlani edhe gojën kohë pas kohe në mënyrë që të parandaloni paraqitjen e sëmundjeve të ndryshme të dhëmbit.

Përveç larjes së dhëmbëve duhet të lani edhe gojën dhe mishin e dhëmbëve.

Dhëmbët lahen butësisht me lëvizje rrethore, pastaj kaloni nëpër mishin e dhëmbëve dhe nga mishi kthehuni përsëri në dhëmb dhe kështu përsëriteni disa herë.