Rrëzohen mitet rreth seksit, ja si qëndron e vërteta

Rrëzohen mitet rreth seksit, ja si qëndron e vërtetaNga forcimi i inteligjencës e deri në uljen e presionit të gjakut, sa dini vërtet rreth seksit?
Seksi ulë presionin e gjakut

E pavërtetë, e rrit, por vetëm për shkurtimisht. Ka shumë pak raporte të njerëzve që pësojnë sulm në zemër gjatë seksit, edhe pse presioni i gjakut rritet, nuk rritet në nivele të larta.

Seksi e largon stresin

E vërtetë, një studim në Psikologji Biologjike, i ka pyetur njerëzit të bëjnë aktivitete seksi në baza ditore, pastaj ua ka testuar presionin e gjakut pas aktiviteteve stresuese, siç është mbajtja e fjalimit publik. Ata të cilët kishin bërë seks rregullisht dolën më mirë se ata që nuk kishin bërë.

Alkooli e rrit dëshirën për seks të femrat

E vërtetë, sasi relativisht të vogla të alkoolit mund të shkaktojnë rritje të përkohshme të testosteroneve të hormonit seksual mashkullor në femra, duke ua rritur epshin, sipas disa të dhënave të publikuara në magazinën “Nature”.

Fundjavat janë më të mirat për të bërë seks

E pavërtetë, sipas hulumtuesve na Shkollën Eknomike të Londrës, dita e enjte është dita më e mirë për të bërë seks për shkak të grumbullimit të stresit kortizolit kemikal gjatë javës, i cili i stimulon hormonet e seksit, arrin kulim gjatë ditës së enjte.

Meshkujt janë fantazistët e vetëm

E pavërtetë, 80% të grave kanë pasur fantazi seksi për njerëzit që nuk ishin partner të tyre, krahasuar me 98% të burrave.
Seksi rrit inteligjencën.

E vërtetë, sipas hulumtuesve në Universitetin e Maryland, seksi në mënyrë të madhe e rrit krijimin e neuroneve brenda hipokampusit, që gjë një pjesë e trurit përgjegjëse për krijimit e kujtesës afatgjate.

Testet janë bërë në minj, megjithatë. Dhe rezultatet duhet të vërtetohen në njerëz.

Seksi djeg më shumë kalori se vrapimi
E pavërtetë, sipas hulumtuesve në Universitetin e Quebec, në Kanada, ky numër i kalorive digjet në minutë:
9.2 burrat gjatë punës rutinë
4.2 burrat gjatë seksit
7.2 gratë gjatë punës rutinë
3.1 gratë gjatë seksit
Dhe më në fund edhe figurat:
Një në katër çifte mbi moshën 50 vjeçare nuk bëjnë seks kurrë (edhe pse ata që ishin pjesë e hulumtimit të Gransnet thanë se ishin të lumtur, por 65% e tyre e cilësuan seksin si të rëndësishëm).

Tetë deri në nëntë herë është mesatarja që çiftet ka mesi i të 20-tave dhe 30-tave të tyre bëjnë seks brenda muajit, sipas një hulumtimi të “The National Survey of Sexual Attitude and Lifesyle”.