Receta natyrale për pudrën organike

Marrim një lugë me oriz e fusim në mulli të kafes dhe e bluajmë derisa orizi të dale në formë pluhuri pa asnjë kokrrizë.

E lëmë një natë në qetësi derisa të thahet. Nëse doni që pluhuri të dalë me ngjyrë të errët, shtoni pak kakao gjatë bluarjes.

Aplikimi:

Me anë të një sfungjeri make up-i, vendoset në fytyrë në pjesën e ballit, mollëzave, hundës, mjekrës. Pastaj kaloni furçen për të larguar pluhurin e tepërt.