Pozita e preferuar e seksit e shumicës së njerëzve i ka befasuar mjekët

Pozita e preferuar e seksit e shumicës së njerëzve i ka befasuar mjekëtMirëpo, a ekziston poza të cilën shumica e njerëzve e pëlqejnë?

Nëse pyesni doktoreshën Ed (mjekja më e popullarizuar online), ekziston poza të cilën shumica e njerëzve e pëlqejnë, – sipas hulumtimeve të saj – është “Doggy style” (stili i qenit).

Siç thekson ekipi i dr. Ed, hulumtuesit atë pozë e kanë përmendur për shkak se “u ofron më së shumti kënaqësi në penetrim më të thellë”.

Poza dytë e pëlqyer është poza misionare, ndërsa e treta poza “kauboje” (kur femra është sipër).

Është interesante që poza për të cilën më së shpeshti flitet ka dalë më së paku e preferuar.

Seksi anal tek meshkujt është në vendin më të ulët – në të nëntin, ndërsa tek femrat as që ka hyrë në mesin e top-10 pozave.

Hulumtuesit i ka befasuar ajo që tek seksi anal më e popullarizuar është poza 69, ndërkaq pozitat më të preferuar të seksit janë treguar të njëjta, pa marrë parasysh orientimin seksual.

Të anketuarve u është shtruar edhe pyetja cila pozë seksi më së shumti u intereson dhe shumica ka pasur më së shumti interesime për marrëdhënien seksuale mbi tavolinë (derisa njëri partneri ulet në skajin e tavolinës, ndërsa tjetri penetron duke qëndruar në këmbë), dhe detajet mbi pozën 69.

Sipas përgjigjeve të të anketuarve, meshkujt për pozat e preferuara më së shumti mësojnë nga interneti, ndërkaq një numër diç më i vogël duke shikuar filma pornografikë.

Femrat megjithatë për pozat më të preferuara më së shumti mësojnë nga partnerët e tyre. Mirëpo, surfimi në internet dhe shikimi i filmave pornografikë zgjon kureshtjen, sepse 75 për qind e meshkujve kanë thënë se janë ata të cilët iniciojnë provimin e pozave të reja.

Dhe për fund, siç ndodh kjo gjë në jetë, nuk ka kënaqësi pa pasur pak dhembje.

Pothuajse 40 për qind e meshkujve kanë pranuar që në seks më së shumti frikohen në mos e lëndojnë partneren e vet, gjë që mbase kjo justifikon përse seksi anal është aq “i popullarizuar”.