Pornografia në internet shkakton impotencë

Pornografia në internet është duke krijuar një brez djemsh të rinj që janë të pashpresë në jetën reale, ishte përfundimi në të cilin arriti një studim i publikuar gjatë të shtunës.

Ekspozimi ndaj filmave të shumtë dhe imazheve erotikë, i ka bërë gjithmonë e më shumë të rinj të paaftë për t’u ekzistuar në takimet e tyre seksuale.

Si rrjedhojë, impotenca nuk është më vetëm një sëmundje që i takon meshkujve në moshë të mesme dhe me probleme shëndetësore, por godet edhe ata në vitet e para të jetës së tyre.

Sipas “Psychology Today”, një revistë e specializuar amerikane, një tjetër problem është se shumë 20-vjeçare e konsiderojnë si normale paaftësinë e tyre për të vepruar “me raste”.

Në moshat rreth 30 vjeç, shikimi i vazhdueshëm i filmave pornografikë shkakton ndryshime të atilla fiziologjike, që e bëjnë ekstimin tërësisht të pamundur për shkak të stimulimit të vazhdueshëm dhe të tepruar të dopaminës, hormonit që lidhet me përceptimin e kënaqësisë trupore në një aktivitet seksual.

Goditja e vazhdueshme e trurit me këtë hormone, sjell paradoksalisht humbjen e aftësisë së tij për t’u aktivizuar ndaj sinjaleve të dopaminës, çka i detyron të varurit nga pornografia në internet që të kërkojnë përvoja gjithmonë e më shumë ekstreme për të patur mundësi që t’ia “dalin mbanë”.