Përtypja e çamçakëzëve shkakton dëme

Përtypja e çamçakëzëve shkakton dëmePërtypja e çamçakëzëve është një veprim i cili mund të bëhet shkaktari i simptoma, çrregullime dhe dhimbje në nofull në lidhje me muskujt për përtypje që lidhin nofullën e poshtme me kafkën.

Përdorimi i tepërt i tij është një fenomen i cili mund të shkaktojedhimbje dhe probleme. Ndoshta që muskujt e nofullës, qafës dhe kokës të pësojnë ngërçe dhe të shkaktojnë dhimbje koke,dhimbje në veshë dhe në dhëmbë.

Përtypja nuk guxon të ndodhë vetëm në njërën anë dhe më gjatë se njëzet minuta. Kjo mundet të shkaktojë deformimin e muskujve. Stomatologët paralajmërojnë se në çamçakëz, sheqeri shkakton karies, prandaj të përdorni ata pa sheqer.