Palestra nuk mjafton për t’u dobësuar

Dy orë palestër në ditë nuk mjaftojnë për të humbur kilet e tepërta. Për të qenë në formë, duhet të përgjysmoni sasinë e ushqimit.

Nëse doni që dieta juaj të ketë sukses, nuk duhet të tregoheni striktë ndaj rregullave të forta apo gramëve që duhet të humbisni çdo javë.

Everett Logue, specialist pranë “Summa Health System” dhe një grup kolegësh, kanë kryer një studim me 329 vullnetarë të moshës 50 vjeç të gjithë ishin mbipeshë dhe kanë ndjekur një program dobësimi për dy vjet.

Programi kishte parashikuar 5 pika themelore, si ushtrime fizike në mënyrë konstante, shtimin e aktivitetit fizik ndaj ditës, ulje të sasisë së ushqimit, sheqernave dhe yndyrës në ushqime, si dhe konsumimin e frutave dhe perimeve.

Ata që e kanë marrë seriozisht këtë dietë, kanë arritur më pak sukses, ndërsa ata që nuk kanë ndjekur me rreptësi dietën, duke mos kaluar shumë kohë në palestër, kanë përgjysmuar sasinë e ushqimit që përdornin. Ky grup pacientësh ka arritur që brenda dy vitesh të humb disa kilogramë, pa krijuar ankthe, duke mos u ndier të privuar. /telegrafi/