Ngrohja globale rrezik per steriliteti

Shkencëtarët nga Universiteti i Kopenhagës në mënyrë ilustruese thonë se ky problemi i sterilitet tek meshkujt lidhet padiskutueshem me kushtet atmosferike qe po kalon toka.

Steriliteti tashmë nuk është vetëm problem i femrave. Një në pesë meshkuj mund të ketë probleme me pjellorinë, dhe me e keqja eshte se shkencëtarët paralajmërojnë se kjo gjendje mund të përkeqësohet edhe më shumë.

Daily Mail” thote se nëse kjo klime vazhdon në mënyrë graduale edhe në të ardhmen, atëherë pas disa gjeneratave ekziston rreziku që meshkujt të mbeten sterilë.

Sipas hulumtimeve, një nga pesë meshkuj, të moshave mes 18 dhe 25 vjeç, prodhon numër jomjaftueshem të spermatozoideve.

Problemi i papjellorisë mashkullore fillon që në mitër. Disa nga faktorët që mund të ndikojnë në këtë janë ushqimi që përdor nëna gjatë shtatzënisë, por duke shtuar dhe kete te fundit, qe eshte ndikimi i kushteve atmosferike.