Nga gjëndrat tiroide fillon gjithçka, ja çfarë duhet të hani

Nëse gjëndrat tiroide nuk janë aktive sa duhet dhe vjen deri te sekretimi i hormoneve, mund të vijë deri te lodhja kronike, pagjumësia, mungesa e vullneti, depresion dhe tretje jo të mirë. Ky është ushqimi më i shëndetshëm për shëndetin e gjërave tiroide,transmeton gazeta Kosova Sot.

FASULJA

Fasulja është burim i energjisë, që mundet të jetë e dobishme nëse hipotireoza shkakton plogështi. Fasulja përmban proteina, antioksidues dhe shumë vitamina dhe minerale. Është e pasur me fibra, që është e dobishme nëse vuani nga tretja jo e mirë.

PESHQIT

Aminoacidet omega 3 që i hasim te salmoni i egër, sardelja apo toni, janë ushqim i hatashëm për drektë apo darkë. Hipotireoza që nuk kontrollohet mirë e rrit nivelin e kolesterolit të keq, duke shtuar rrezikun për sëmundje të zemrës.