Nektarina përmirëson tretjen, zvogëlon rrudhat, ruan zemrën

Nektarina (lat. Prunus persica), pasi ngjason me pjeshkën, shpeshherë quhet edhe pjeshkë me lëvore të butë. Posedon pak kalori, e shumë nutriente. Janë përplot me vitamina A, C, E, K, B1, B2, B3, B6, B9. Janë burim për kalcium, kalium, magnez dhe fosfor.

MBROJNË ZEMRËN DHE ENËT E GJAKUT

Nektarina ndihmon edhe te shëndeti i sistemit kardiovaskular. Antioksiduesit parandalojnë oksidimin e kolesterolit dhe ulin rrezikun për krijimin e pllakave dhe enëve të gjakut. Kështu parandalohet forcimi i arterieve dhe përmirësohet qarkullimi i gjakut

12