Mos i lani shpesh sutjenat, dëmtojnë shëndetin

Mos i lani shpesh sutjenat, dëmtojnë shëndetinPara pak javësh një studim sugjeronte që të lahen shpesh reçipetat pasi shkaktojnë dëmtime në lëkurë dhe shëndet.

Ato mbajën mikrobe të shumta që mund të shkaktojnë acarime apo alergji.

Por një studim i ri e hedh poshtë këtë tezë dhe thotë se larja e shpeshtë e reçipetave është shumë e dëmshme.

Sipas ekspertëve larja e shpeshtë e reçipetave bën që ato të konsumohen dhe të humbasin elasticitetin.

Kjo sjell një mbështetje të dobët të gjoksit dhe probleme me shpinën.

“Larja e shpeshtë humbet elasticitetin duke bërë që reçipetat të mos japin suportin e duhur. Nuk duhen larë më shpesh se një herë në dhjetë ditë”, thotë Lexie Sachs, drejtuesi i studimit.

Ai këshillon gjithashtu që të bëhet larja në temperaturën e duhur dhe të mos thahen asnjëherë me tharëse por në mënyrë natyrale.