Mjekët e syve e kanë fshehur gjithë kohës këtë teknikë për përmirësimin e shikimit!

Mjekët e syve e kanë fshehur gjithë kohës këtë teknikë për përmirësimin e shikimit!Shikoni teknikën e shkëlqyeshme, e cila do t’ju ndihmojë që t’i eliminoni syzet!

Është me rëndësi që në çdo 3 orë t’i mbyllni dhe t’i pushoni sytë një minutë, për shkak që sytë funksionojmë bash si edhe çdo pjesë tjetër e trupit tonë, transmeton Telegrafi.

Pra, pas çdo 3 orëve mbyllni sytë dhe relaksohuni. Veç kësaj, përpiquni që t’i bëni ushtrimet për sy kurdo që keni kohë, sepse do të keni dobi.

Merreni si shembull këtë test të thjeshtë, i cili do t’ju tregojë se si e keni të parët. Pastaj bëni ushtrime një muaj dhe do të vëreni dallimin.

Një këshillë shumë e rëndësishme është lëngu i karotës, i cili është jashtëzakonisht i mirë për sy dhe i pastron me themel.

Pas qitjes së lëngut të karotës në sy, bëni masazh me gishta. Vetvetiu mund të verifikoni a janë plotësisht të pastër.

Nëse do t’i bëni rregullisht këto, kurrë më nuk do të jeni të detyruar të shkoni te mjeku i syve, prandaj pse të mos ia fillojmë këtij ushtrimi.

Nëse bartni thjerrëza, patjetër duhet të jeni shumë të kujdesshëm, sepse duhet patjetër t’i hiqni nga sytë. Kontrolloni kohë pas kohe se a i keni hequr me kohë thjerrëzat, në mënyrë që t’ju pushojnë sytë.

Gjithashtu me rastin e bërjes dush, përdorni ujë të ngrohtë në mënyrë që t’i pastroni dhe t’i lani sytë. Duke bërë kështu, do të ulni në minimum shansin për shfaqje të çfarëdo infeksioni.

Kontrolloni që para shkuarjes në gjumë të mos jenë të rrezatuar si p.sh. nga laptopi, celulari apo televizori, së paku disa orë, sepse kjo do të zgjidhë problemin me irritimin

Gjithashtu përpiquni që të fokusoheni në një pikë disa herë në ditë.

Nëse kjo pengon të parët tuaj apo ju lotojnë sytë, mbyllni. Shpresojmë që këto këshilla t’ju ndihmojnë! /Telegrafi/