Mjalti produkti ideal për lëkurë

Mjalti produkti ideal për lëkurëPërfitimet e mjaltit shkojnë përtej ëmbëlsirave dhe gatimeve të ndryshme. Nëse deri më sot mjaltin e keni përdorur vetëm në kuzhinë keni humbur shumë prej tij. Vetitë antibaketriale dhe antiseptike e shndërrojnë mjaltin në një produkt ideal për kujdesin ndaj lëkurës.

Çelësi është që të përdorin mjaltë të papërpunuara që nuk është pasterizuar në mënyrë që të ruajë të gjitha vetitë e tij çudibërëse.

Trajtoni rrathët e errët nën sy duke përzierë një lugë mjaltë me pak vaj bajame. Mbajeni sa më gjatë të jetë e mundur dhe më pas shplajeni fytyrën me ujë të bollshëm.

Përzieni 1 lugë gjelle mjaltë të papërpunuar me gjysmë avokado. Shpërndajeni në mënyrë të barabartë në fytyrë dhe pas 20 minutash shpaljeni fytyrën. Lëkura do të jetë më elastike më e gjallë dhe më e freskët