Menyrat dhe keshillat per pastrimin e furcave per make-up

Furcat per grim jane shume te rendesishem per suksesin tone per nje make-up sa me te mire.

Ato duhet te jene te nje cilesie te shkelqyer dhe gjithmone duhet te mbahen te paster dhe ne rregull, prandaj mos I “shtrydhni ne tufa”.

Furcat nuk duhet te jene me domosdoshmeri te nje marke te njohur,por e rendesishme eshte te shiten me nje cmim mesatar, ruhuni nga ato me cmim shume te lire sepse jo vetem se do te durojne disa jave, por rrezikoni te humbisni fijet e furces gjate kohes qe vendosni grimin dhe kjo mund t’iu demtoje syrin. Pra, keshilla e pare eshte qe te investosh ne nje cante make-up me cilesi te mire, dhe te pakten te kete dhe nje kuti per te mbajtur ne rregull te gjitha furcat individualisht.

Per te pasur furca gjithmone ne gjendje te shkelqyer, cdo here qe perfundoni perdorimin e tyre duhet te eleminoni produktin qe ka mbetur midis fijeve me nje cope te njome dhe gjithmone te paster.
Nje here ne jave, maksimumi dy here, duhet te lani furcat e juaja te make-up-it ,kjo eshte shume e thjeshte. Merrini brushat dhe laheni me nje shampo delikate ose me mire me sapune te lengshem neutro, qe te nxjerri papastertite nga fijet e brushes dhe te eleminoje bakteret.

Ferko butesisht te gjithe siperfaqen dhe me pas shplajini ne uje te ftohte per te eliminuar papastertit dhe sapunin. Ndersa per ti thare, do ju duhet koha e duhur per cdo brushe duke perdorur nje lecke te thate ose me tharesen e flokeve,e cila duhet te mbahet ne nje largesi te duhur,sepse tharesja e flokeve ka shume force dhe mund t’ia prishi fijet.

Ne qofte se doni mund te disinfektoni furcat duke i vendosur pak alkol siper nje lecke te njomur ose mund te blini canten per pastertine qe e gjeni ne parfumeri, te cilat nuk kushtojne shumë dhe nese keni blere nje cante shume te shtrenjte, nuk duhet absolutisht ta prishni./ikub/