Mbipesha është problem shëndetësor

Për fat të keq, ushqimin mesdhetar, i cili dikur ishte ushqim kryesor, tashmë është zëvendësuar me ushqimin e shpejtë.

Konsumimi i mishit të peshkut është nën mesatare, përderisa ushqimi i përgatitur, ku kyçen perimet, rrallëherë konsumohet, përderisa ëmbëlsirat dhe pijet e gazuara përdoren si zamër.

Pa marrë parasysh se sa kilogramë dëshironi të humbni, kënaqësia e konsumimit të ushqimit të shëndetshëm është mënyra më e mirë që me sukses dhe për një kohë të gjatë të humbni në peshë.

Pos se do të kënaqeni në artikujt e shëndetshëm, do të kënaqeni edhe në përmirësimin e shëndetit dhe në shtimin e energjisë, ngase nuk është e rëndësishme të keni një trup vital, por të keni një trup të shëndoshë në plot kuptimin e fjalës.

Edhe pse shumica e njerëzve më tepër brengosen rreth arsyeve estetike, mbipesha parimisht është problem shëndetësor.

Shkaku i peshës trupore shfaqen numër i madh i komplikimeve, të cilat zvogëlojnë cilësisë e jetës, aftësinë për të punuar dhe jetëgjatësinë.

Ilaçet ekzistuese për ta luftuar mbipeshën janë të pakta dhe nuk janë aq efektive, prandaj rezultatet më të mira do t’i arrini duke ndryshuar mënyrën e të ushqyerit.