Maskë me kos për lëkurën e thatë të duarve dhe këmbëve

Maskë me kos për lëkurën e thatë të duarve dhe këmbëveKy trajtim natyror që vjen nga kuzhina do t’ju ndihmojë shumë për zbutjen dhe rikthimin e lagështirës.Një alternativë e lirë dhe shumë efektive për të zbutur lëkurën e thatë të duarve dhe këmbëve është trajtimit i tyre me kos.

Kushti i vetëm në këtë rast është kosi me yndyrë.

Acidet laktike që përmban kosi janë si një lloj pastruesi natyror për të hequr lëkurën e vdekur, ndërsa yndyra i rikthen lëkurës lagështirën dhe e bën atë më të butë.

Për një rezultat më të mirë, përziej edhe një lugë çaji mjaltë në një filxhan kafe kos, para se ta përhapësh masën në lëkurë (ky është një trajtim super hidratant).

Mbaje maskën për 10 minuta dhe pastaj shpëlaje.