Maska me livandë

Ka ndikim reklaksues dhe qetëson, prandaj livanda rekomandohet kundër skuqjeve në fytyrë. E qetëson lëkurën e dëmtuar, pas rrezitjes.

Receta:
Përgatitet çaji prej 10 gr lulesh të liuvandës dhe 5 g lulesh të mëllagës. Lihet të ftohet dhe kullohet. Përzihen 2 lugë çaji me 3 lugë jogurt dhe mbahen në fytyrë për 20 minuta

Mbani mend:
Lulet e livansës shfrytëzohen për prodhimin parfumeve. Lulet e thara vihen në një qese të pambuktë dhe futen në ujin për larje, kjo do të ndikojë në relaksimin e organizmit.