Masazhi i fytyrës

Masazhi i fytyrës është një tretman me shumë dobi për lëkurën tonë. Një masazh i fytyrës nxit ndjenjën e mirëqenies dhe është një nga teknikat më të vjetra për shërimin.Dr. Merita Grajqevci – Kotori, mr. sci.Qendra estetike Derma care-Laser, Prishtinë .tel. 044 315 539, 044 761 000

Një masazh i rregullt i jep fytyrës pamjen e një lëkure të duhur, një paraqitje të fortë, shndritëse. Vepron duke rritur bilancin e lagështisë, eliminimin e toksinave dhe papastërtitë nga lëkura juaj.

Masazhi është i dobishëm për lehtësimin e muskujve dhe qarkullimit të gjakut. Sikurse masazhi i trupit, në mënyrë të njëjtën është i dobishëm edhe për lëkurën e fytyrës. Por, lëkura e fytyrës është e ndjeshme, kërkon një dorë eksperti për masazh, për ta mbajtur lëkurën e fytyrës dinjitoze, të qetë dhe të freskët.

Edhe 5 minuta po te aplikohet masazhi në fytyrë, përmirëson qarkullimin e gjakut në lëkurë e cila shkëlqen dhe shton freskinë. Masazhi i fytyrës gjithmonë duhet të bëhet me goditje të lehta, duke filluar me gishtërinj. Në ditët e sotme, ekzistojnë edhe instrumente për masazh.

Efektet e masazhit të lëkurës
Masazhi përmirëson qarkullimin e gjakut dhe heq stresin.

Rezultatet e masazh të fytyrës

Fytyra oksigjenohet, ruhet elasticiteti, ka një shkëlqim të shëndetshëm. Me anë të masazhit ndihmohet edhe largimi i stresit.

Papastërtia, grimcat e ngulitura në lëkurë janë përgjegjës për fytyrë dhe skuqje të lëkurës. Ato nuk mund të largohen krejtësisht duke e larë fytyrën. Me anë të masazhit dhe aplikimin e maskave, bëhet largimi i tyre. Një masazh i moderuar, e rritë temperaturën e lëkurës, nxitë qarkullimin e gjakut dhe përmirësimin funksionin normal të lëkurës. Një masazh në mënyrë efektive në lëkurë, qoftë me duar apo me anë të dridhjeve, përmirëson dukshëm epidermën dhe dermën.

Me anë të masazhit parandalohen edhe efektet e plakjes, duke forcuar tërheqjen e muskujve në fytyrën tuaj, duke rezultuar me një lëkurë më rinore. Ajo gjithashtu ndihmon për të reduktuar linjat e bukura dhe rrudhat. Masazh, gjithashtu, ndihmon te shtresimet në lëkurës duke hequr qelizat e vdekura të saj.

Përfitime nga masazhi i fytyrës

* reduktimi në shfaqjen e rrudhave horizontale dhe linjat: ballin dhe hundën.
* largimin e poreve dhe reduktimin e njollave
* parandalimi i rrudhave në muskuj: goja dhe faqet.
* rregullon zonën rreth syve.
• parandalimi i lëshimit të lëkurës që ka rëndësi në tonusin e muskujve, mjekër dhe qafë

Pra mos harroni, sa herë që jeni të stresuar nga jeta e përditshme ose trupi juaj fillon të dhemb, bëni masazh.

Si bëhet masazhi i fytyrës

Lahen duart dhe pastrohet fytyra mirë.

Rrini duarkryq në një karrige, aplikoni një sasi të bollshme të kremit për fytyrë dhe qafë. Merrni pak ujë të ftohtë nga ena, vendoseni atë në fytyrë. Ju mund të filloni nga qafa. Ngriteni mjekrën tuaj dhe fillonin masazhin në qafë duke përdorur goditjet nga lart. Filloni nga qendra, lëvizni duart tuaja nën nofullën tuaj në drejtim të jashtëm të veshit. Bëjeni këtë 20 herë, ose më shumë, në varësi të kohës.

Në pjesën tjetër të fytyrës tuaj, përdorni goditjet lart, lëvizje rrethore. Pastaj, goditje rrethore rrethit të syve, duke shtypur poshtë në tempuj.

Në mënyrë të ngjashme, përdorni goditje lart dhe nga jashtë mbi ballin tuaj. Bëni një V me dy gishtat e një dore duke e vënë atë në fytyrën tuaj. Përdorimi i shpejtë, i mrekullueshëm në formë të goditjeve të mprehta, i bëhet faqeve tuaja, për të paktën 2-3 minuta. Mos harroni se të gjitha goditjet përbëhen nga goditjet lart dhe nga jashtë, për të luftuar gravitetin.

Përveç një masazhi te fytyrës, sigurohuni që të ushtroni rregullisht dhe të pini të paktën 10 deri në 12 gota ujë në ditë.

Lani fytyrën me ujë të ftohtë pas masazhit./telegrafi/