Lëngu i mollës është më i shëndoshë

Lëngu i trashë i mollës është katër herë më i shëndoshë se lëngu i kthjellët, si dhe ndihmon në parandalimin e kancerit dhe të sëmundjeve të zemrës.

Shumë adhurues të lëngut të mollës kryesisht konsiderojnë se lëngu i kthjellët është më i pastër dhe më i shëndoshë.

Porse është dëshmuar se lëngjet që përmbajnë edhe mishin e mollës, kanë më shumë përbërës që e zvogëlojnë rrezikun nga kanceri, thuhet në zbulimin e hulumtuesve nga nje Fakultet i Bujqësisë në Poloni.

Pema përmban polifenole e antioksidues të cilët mund të shkatërrojnë kimikatet në organizëm, që i dëmtojnë qelizat në trup.