Lëkura e limonit mbron lëkurën nga kanceri

Së fundmi është zbuluar një veti e lëkurës së limonit: ajo ka aftësinë të mbrojë lëkurën e njeriut nga kanceri. 

Studimi amerikan i botuar në revistën “Nutrition and Cancer”, ka treguar se limoneni-d pengon zhvillimin e qelizave kanceroze në lëkurë. 

Limoneni-d gjendet pikërisht në lëkurën e limonit, portokallit dhe frutave të kësaj familje. 
Nëse grijmë pak lëkurë limoni në rente, dhe e hedhim në caj, përvecse do t’i shtojë aromën cajit, do t’i shtojë edhe lëkurës forcë për të luftuar qelizat kancerogjene.