Ky është lëngu kundër fryrjes dhe gazrave

Nëse shpesh vuani nga fryrjet në stomak, gazrat apo gromësija ju paraqesim lëngun natyral, i cili mund të jetë zgjidhja për problemet tuaja.,raporton Gazeta Kosova Sot

PËRBËRËSIT E NEVOJSHËM: Gjysmë ananasi të vogël për nga madhësia; Gjysmë koke apo 2 kërcell të koprës; 2 kërcell selino me gjethe; 1 pjesë rrënjë të xhenxhefilit, të madhësisë 2-3 centimetra. Të gjithë përbërësit i përzieni. Shtoni pak ujë, sipas nevojës, që masa të jetë e lëngshme. Ta konsumoni në lukth të thatë derisa dhimbjet nuk zhduken.

Madje, këtë mund ta bëni deri në momentin kur flora e zorrës në tërësi tymos ripërtërihet. Ananasi është i pasur me enzima, të cilat ndihmojnë tretjen e ushqimit. Selino parandalon mbajtjen e ujit dhe gromësimat. Kopra dhe xhenxhefili ndikojnë në pastrimin e florës së zorrës. Mu për këtë arsye ky kombinim i fortë mund të zgjedhë problemin e fryrjeve në stomak dhe problemeve me tretjen e ushqimit.