Kush vendos për kënaqësinë tënde

Pozicioni që zgjidhni kur bëni dashuri mund të përcaktojë dhe kënaqësinë që arrihet. Sa e vërtetë është se nuk ka një rregull të caktuar për të zgjedhur ‘më të mirë’ aq edhe e qartë është fakti se duhet të ndjeheni dhe lëvizni në harmoni të plotë me mënyrën se si ju jeni që raporti të ketë sukses.

Ndërkohë që seksologët këshillojnë pozicionet e të bëri dashuri bazuar në gjendjen shpirtërore, kjo për t’i dhuruar vetes dhe partnerit kënaqësi të reja. E rëndësishme është dhe që duhet të mbahet gjithnjë parasysh është fakti se, për të pasur një marrëdhënie seksuale të kënaqshme duhet të ndjeheni dhe jeni në harmoni me veten dhe të ndiqni trupin tuaj.

Pozicionet mund të ndryshojnë sipas gjendjes së humorit, në këtë mënyrë arrihet të ndjehen kënaqësi të reja dhe luftohet edhe mërzia.

Për shembull, nëse dita ka qenë e lodhshme dhe ndjehet nevoja për romantizëm dhe përkëdhelje këshillohet të qëndroni të shtrirë në krah të njëri-tjetrit, ai që përqafon partneren, dhe në këtë mënyrë arrihet një intimitet më i madh në çift dhe të dy trupat janë në sintoni me njëri-tjetrin. Në këtë pozicion edhe muskujt dhe qarkullimi i gjakut nuk sforcohen dhe është me e lehtë për të lënë veten pas dashurisë.

Një grua e stresuar nga angazhimet e shumta e ka më të lehtë ta lërë veten në duart e partnerit, dhe në pozicionin e misionares, aq shumë i njohur në mbarë botën, duke iu dhënë mundësinë të dyve të shihen në sy. Fakti që të dy partnerët shihen në sy është mënyra më e thjeshtë për t’i transmetuar partnerit dëshirat, ndjenjat, dashurinë. Sipas teorive të bioenergjisë kjo gjë të ndihmon të rifitosh më lehtë qetësinë dhe emocionet.

Ndërkohë që në pozicionin tjetër, është gruaja ajo që dëshiron që e gjithë kënaqësia të përqendrohet tek ajo. Ky është pozicioni klasik kur gruaja dëshiron të ndjekë ritmin e saj, që ndoshta nuk përputhet me atë të partnerit. Në pozicionin e kalorësit është ajo që ka drejtimin e marrëdhënies, por është shumë i këndshëm edhe për mashkullin, pasi në këtë mënyrë ai ka mundësinë të joshet nga partnerja.

Në rast kur gruaja është ‘bujare’ dhe dëshiron t’i dërgojë mesazhe direkte partnerit të saj zgjedh pozicionin me barkun poshtë. Në këtë mënyrë mashkulli rigjen, megjithëse në mënyrë të pandërgjegjshme, ndjesinë e dominimit të femrës së tij. Me partnerin mbi kurrizin e saj femra nuk ka aspak kontroll mbi raportin dhe i lëshohet udhëheqjes së mashkullit. Në këtë mënyrë partneri rijeton ndjesitë e udhëheqësit duke ndezur te ai më shumë energji. Por edhe gruaja mund të zbulojë kënaqësi në rolin e saj pasiv.

Por gjithsesi e rëndësishme është që pozicioni i të bërit dashuri duhet të udhëhiqet nga ndjenjat e momentit, dhe dëshirat tuaja, duke mos harruar se është shpirti juaj ai që vendos për seksin, por edhe për gjithçka.