Kur gratë flasin për seksin

Gratë shpesh i komentojnë ndërmjet tye përjetimet e veta dashurore dhe ia besojnë njëra-tjetrës dëshirat. Megjithatë, psikologët thonë se kjo pastaj bëhet e gjithnjohur…

Kur zotërinjtë dhe zonjat nxjerrin publikisht, të themi ashtu, të gjitha imtësitë e jetës së tyre intime, duke mos i zgjedhur fjalët, atëherë ky është vetërrëfim i hapur.

Është fjala për gratë që janë të kënaqura me vetveten, të lumtura, që bëjnë pikërisht një jetë të tillë në rrethin familjar. Ato nuk janë aspak avangarde, ashtu siç duket në shikim të parë, ato janë vetëm feministet. Ato gra sikur paralajmërojnë një lloj matriarkati seksual.

Gratë, të cilat në thelb nuk janë të lira, do t’ua përshkruajnë mikeve të tyre përjetimet dashurore, duke mos i zgjedhur fjalët, duke u përpjekur madje të bëhen sa më origjinale. Sipas mendimit të ekspertëve, është fjala këtu për një konformizëm dhe narcisoizëm të pastër dhe për personalitetet që synojnë të jenë të afërt me gjininë e kundërt.

Kategorisë tjetër i përkasin gratë që janë të afta ta zbukurojnë dhe ta shndërrojnë në romantikë madje dhe përjetimin më të rëndomtë dashuror. Përdorimi vetëm fjalë të bukura dhe i japin kësaj një rëndësi të madhe. Këto janë ato gra që gjithnjë udhëheqin lojën e dashurisë dhe gjithnjë janë subjekte aktive, që nuk e pranojnë kurrsesi rolin pasiv. /Telegrafi/