Kujdes këto ushqime, shkaktojnë kancer

Kujdes këto ushqime, shkaktojnë kancerPavarësisht se nuk është gjendur shkaktari kryesor i kancerit, studimet e shumta shkencore dhe mjekësore tregojnë se mënyra e jetesës është një nga shkaqet që ndikon më shumë në shfaqjen e qelizave kancerogjene.

Sipas Shoqatës Kanadeze të Kancerit, rreth një e treta e të gjithë kancereve është shkaktuar nga ushqimet dhe pijet e papërshtatshme për organizmin.

Peshku i konservuar:

Sipas hulumtimeve thuhet se peshku i konservuar përmban rreth 16 herë më shumë qeliza kancerogjene se peshku i egër.

Vajrat e hidrogjenuara:

Disa vajra të caktuara si vaji i sojës apo vajra të tjera bimore që janë të hidrogjenuara rrezikojnë deri në 25% shfaqjen e qelizave kancerogjene. Në vend të tyre këshillohet të përdoret vaj ulliri ekstra i virgjër.

Kokoshkat e bëra në mikrovalë:

E kemi thënë edhe më parë që mikrovala ka rreze kancerogjene. Kokoshkat e bëra me vaj në mikrovalë rrezikojnë të shkaktojnë lloje të ndryshme kanceri.

Sheqeri i përpunuar:

Sheqeri është shumë problematik sepse nëse konsumohet në masë shkakton varësi si drogat dhe ushqen qelizat kancerogjene të gjirit dhe llojeve të tjera të kancerit.

Mishi dhe sallami i përpunuar: vitin e kaluar Organizata Botërore e Shëndetësisë ka dhënë një njoftim ku thonte që mishi, proshuta, sallami dhe salcicet e përpunuara shkaktojnë kancer.