Kujdes depilimi i zonës bikini, mund t’ju çojë drejt vdekjes

Kujdes depilimi i zonës bikini, mund t’ju çojë drejt vdekjesDepilimi total i zonës bikini, një ndër trendet më njohura për kujdesin ndaj vetes tek gratë, mund të kthehet në vdekjeprurës.

Teknika që shkul nga rrënja qimet në zonën intime, ka një rrezikshmëri të lartë kur flitet për sëmundjet që lidhen me Infeksionet Seksualisht të Transmetueshme.

Një ndër rreziqet më të mëdha në këtë rast, është pikërisht Cellulitis, një infeksion bakterial i lëkurës, që mund të mund të bëhet fatal dhe që merret aty ku lëkura është e çarë.

Për shkak se ky infeksion zhvillohet dhe përhapet shumë shpejt, në rastet kur nuk zbulohet në kohë, mund të shkatojë vdekje.

Një studimi i fundit i publikuar në Brazialin Medical Jounal, ka gjetur një lidhje mes depilimit me shkulje të qimes i quajtur dhe “depilimi brazilain” dhe Infeksionene Seksualisht të Transmetueshme.

Ky trajtimi bukurie i vendos gjithashtu gratë dhe në një rrezik shumë të lartë për të marrë Herpes, apo viruese të tjera që mund të hyjë në lëkurën e dëmtuar, në zonën gjenitale.